Dvojice Hollan, Voříšek v čele

Třetí kolo významně zúžilo v obou turnajích počty hráčů „bez ztráty kytičky“, peloton se tedy mírně roztrhal, leč hlavní favorité jsou v početné skupině pronásledovatelů.

FM Petru Hollanovi  třetí výhra v řadě zajistila přenocování na prvním místě „A“ turnaje UniLeasing Open. Na druhé místo se vyšvihl se shodnou bilancí Jaroslav Voříšek, když postavením druhé dámy přiměl ke kapitulaci J. Miesbauera. Favorité Neuman, Turner a dalších 15 šachistů, včetně Klatováků Tomáše Hurdzana a Lukáše Dolanského, se řadí na dělené třetí místo (2,5b). Partie 3.kola se Lukáši Dolanskému opravdu povedla, překvapivě zdolal O.Vedrala. Tomáš Hurdzan si vedl též velmi zdatně, neboť IM Juřek jej bílými kameny nedokázal zahnat do úzkých a toto utkání skončilo dělbou bodu. Oba oddílové spoluhráče z extraligy mládeže zavedl na vzájemnou “partičku“ los následujícího 4.kola. Filip Šimůnek v nadějné pozici přehlédl matovou hrozbu hosta z Nizozemí a bohužel i Novák s Kántorem sklonili své krále.

V turnaji „B“ Sophia Cup vede nasazená jednička Milan Kotva, stoprocentní bilanci si dosud drží ještě Zdeněk Zedník s Aloisem Peříkem. Klatovským zástupcům se 3.kolo výsledkově nevyvedlo. Výjimkou byl Zdeněk Sova, jenž výhrou odčinil nezdar z předchozího kola. Dorostenec Láďa Kubát remízou obhájil své místo v první polovině výsledkové listiny (2b). Šimáček dnes odešel poražen, lépe se nevedlo ani M. Kocandové a sourozencům Velkoborským.