Úvodní stránka

2.liga, začátek sezóny 2009/2010

V neděli 18.10. opět začala pro klatovské nejvyšší soutěž družstev, které se družstva Klatov zúčastňují. V této sezóně nastupujeme v obdobné sestavě jako loni, bohužel hned v prvním zápase naše družstvo vzhledem k pracovní vytíženosti některých členů družstva a nemoci nastoupilo v pouhých 6 hráčích a prohrálo svůj první zápas s Letnou Plzeň 2,5:5,5.

 Po remízách Michala Nováka, Jardy Ereta a prohře Jany Eretové, které soupeř chytil figuru, již bylo jasné, že zázrak se nestane a že z Plzně můžeme odjíždět maximálně s remízovým výsledkem. Dobře vypadaly pozice Vaška Jonáše a Jindry Havlíka, oba však svoji výhodu někde vypustili a Kristýna Havlíková pak udržením horší koncovky upravila konečný výsledek zápasu na 2,5:5,5. Doufejme, že jsme si tím vybrali nejhorší okamžik v soutěži a v následujících utkáních se nám všechny nehody vyhnou.

Po 1.kole jsou nyní na čele družstva Tábora, Šakalu Kozolupy, našeho soupeře Plzně Letné a Písku. K favoritům by letos měla patřit družstva Šakalu Kozolupy, jejíž soupisce vévodí 4 hráči s Elem přes 2300 bodů doplnění dalšími zkušenými hráči, a družstvo Sokola Plzeň I B s tahounem týmu IM Petrem Neumanem, několikanásobným vítězem červencového klatovského openu. Nově se v naší skupině 2.ligy místo Českých Budějovic A, které postoupili do 1.ligy, a sestoupivších Příbrami, Pankráce Praha a Českých Budějovic B objeví družstva Domažlic, Bohemians Prahy B, Českého Krumlova a Spartaku Žebrák, který nastupuje s posilou ze Slovenska – GM Mikulášem Maníkem. Naše družstvo v této sezóně figuruje dle síly prvních osmi hráčů na 8.pozici z 12 družstev. (Více na www.chess.cz)

Příští kolo se hraje 8.listopadu a nastoupíme v něm doma proti Bohemians Praha B.